- Hlásí všechny osoby, které hodlají provozovat stravovací službu s výjimkou přechodných, krátkodobých, mobilních a přenosných zařízení.
- Hlášení je nutno provést nejpozději v den zahájení stravovací služby.
- Hlášení se podává písemně místně příslušnému orgánu ochrany veřejného zdraví.
- Hlášení musí obsahovat: den zahájení činnosti, její předmět a rozsah,umístění provozoven.
- Hlášení se podává i k ukončení provozu stravovací služby.
- Právnické osoby v hlášení dále uvádějí: obchodní firmu, sídlo a právní formu.
- Fyzické osoby v hlášení uvádějí i obchodní firmu i bydliště.
Povinné oznamování stravovacích služeb
|
Povinné oznamování stravovacích služeb Požadavky na stravovací provozy Osobní hygiena Provozní hygiena Sanitace Kodex hygienických pravidel Povinnosti pracovníků činných v potravinářství Zásady osobní hygieny Hygiena rukou Správná výrobní praxe Sanitace v potravinářství Alimentární nákazy Co je to HACCP Postup zavádění HACCP Provozní kniha Vyhláška 147/98Zákon o potravinách 110/1997 Nařízení Evropského parlamentu Legislativa Otázky a odpovědi Potravinové právo EU Nedostatky zjišťované v průběhu kontrol SPOLUPRÁCE Webové stránky zdarma